Pages

Thursday 15 November 2012

Textul nr. 94 Legătura omului cu pământul

Legătura omului cu pământul

Un citat biblic supne așa: Omule „ ...țărână ești, și în țărână te vei întoarce.” Omul este trecator, doar Pământul rămâne să vegheze veșnic nașterea altor și altor generații!Suntem atât de mici in comparație cu Pământul impens pe care trăim si atât de neputincioși în a schimba soarta omenirii.mm
Căpătăm viață din Pământ si Duh ,trăim pe Pământ si tot pe Pământ vom muri. Strângem bogăți pe Pământ ,dar nu ne gândin prea mult la bogățiile sufletului.Omenirea a evoluat ,dar în zadar deoarece amprenta umana va dispărea încetul cu încetul și va rămâne doar munca urmașilor și urmașilor noștrii.
Păcat totuși, ca, cu atâta știință încă nu s-a descoperit viața veșniă....sau poate nu există?O întrebare pe care o au mulți dintre noi.Pământul suportă atâtea de la noi, dar noi în schimb nu îi oferim nimic.
În sufletulu oricărui om este un sentiment de luptă continuă, între ideea ca Pământul a fost creat de Dumnezeu si ideea că este un fenomen științific.Nu știu daca toți oamenii pot simți o durere când Pământul este afectat de ceva anume ,dar știu că exista oameni de aceștia.
Legătură noastra cu Pământul este legată de religi?...sau de știință?...nimeni nu poate să raspundă concret la aceasta întrebare.Suntem atât de vulnerabili încât dacă Dumnezeu ar vrea să ne distrugă, noi nu am putea să ne apărăm în nici un fel.El a creat Pământul și tot ce îl îmconjoara, tot ce trăiește pe el ,tot ce rodește din el,daca nu ar exista am fi ca niște mingi zburătoare prin spațiu ,care nu pot să realizeze nimic, niște oameni pierduți.
Gândind-mă , prea puțini mai știm să iubim și ,oh, mult prea puțini mai știm să zâmbim cu sinceritate ,iar din această cauză Pământul va avea mereu altă semnificație față de un Pământ pe care există iubire adevarată și sinceritate.
Daca ești român ,născut pe pământ românesc, nu uita ca pâna și pâinea e mai buna la tine în țară ,pentru ca grâul a fost semanat de român, pe pământ românesc ,a fost secerat de român și tot românul a facută și pâinea.Am avut ocazia să întâlnesc mulți străini care încercau să învețe limba noastră, nu din nevoie ci din plăcere ,pentru că mulți mi-au spus că se simt ca acasă pe pământ românesc.
Am avut ocazia să văd în ultimii ani că mulţi oameni, înecaţi de lipsurile vieţii îşi vând pământul străinilor pe nimic. Chiar dacă în zilele noastre cei mai mulţi, aproape toţi sunt atraşi spre o forţă distrugătoare, risipitoare, dezbinătoare,- banul-, să nu uităm că pământul este ceva sfânt, ceva sacru, ceva ce ne-a fost dat fără să ni se ceară ceva în schimb.Iar noi ar trebui să îl pastrăm si nimic mai mult.
Nu putem să fim altceva ,decât cea ce suntem. Toţi suntem la fel. Toţi ne naştem şi toţi murim. Toţi suntem chipuri de lut şi apoi devenim iarăşi pământ, indiferent de religie, de statut social, de inteligenţă. Ne naştem spre a muri şi murim spre a ne naşte, din pământ în pământ!